XI MOSTRA D’ART D’OBJECTES RECICLATS

Sala Oberta
Del 26 de maig al 25 de juny de 2017

L’exposició acull les creacions que els alumnes de les escoles de Vilanova i la Geltrú han estat preparant durant tot el curs escolar, a partir d’objectes i materials ja utilitzats i, que han estat transformats per donar-los una nova utilitat, en aquest cas artística. Tot i ser una exposició d’art, també hi ha objectes funcionals, lúdics o experimentals.

Es tracta de més de 200 obres, realitzades per l’alumnat dels centres d’educació infantil, primària i secundària, adherits al programa de l’Agenda 21 Escolar de Vilanova i la Geltrú.

L’objectiu és conscienciar l’alumnat de la necessitat de viure en un món més sostenible i conscienciar de les múltiples vides que pot tenir un objecte, portant a la pràctica el concepte de les tres R: reduir, reciclar i reutilitzar. L’alumnat aprèn a valorar els materials i a aplicar la creativitat i la imaginació a l’hora d’allargar la vida útil i de canviar l’ús al que han estat destinats en un principi. Es transforma un potencial residu en una bonica obra d’art o en un altre objecte quotidià. Es transforma “lo lleig en bonic, lo inútil en útil”.