SIS BANYES PER UNA CUA

SALA OBERTA

De l’1 d’agost a l’11 de setembre de 2016.
Inauguració dilluns 1 d’agost a les 19h.

Exposició dels nous vestits del Ball de Diables de Vilanova dissenyats per l’artista vilanoví Òscar Estruga.

“Sis banyes per una cua”acollirà els nous vestits dels Diables i estris de la colla –tabals, ceptrots i maces, escuts…–, dissenyats i pintats per Òscar Estruga, artista reconegut internacionalment, amb una influència molt característica del Mediterrani i la mitologia que l’envolta.
A la mostra també es podran veure els dibuixos del procés d’elaboració.

Els diferents vestits del Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú han estat creats i pintats per artistes vilanovins de renom. Els vestits, considerats com a veritables obres d’art, formen part del patrimoni festiu de la ciutat i estan conservats en el fons del Museu Víctor Balaguer. Els primers van ser dissenyats per Enric Cristòfor Ricart el 1946, i posteriorment van anar a càrrec d’Armand Cardona Torrandell el 1980, Joaquim Budesca el 1995 i Pep Duran l’any 2006.

La mostra es podrà visitar fins a l’11 de setembre, però els dies 4 i 5 d’agost, amb motiu de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú, i el dia 15 d’agost, amb motiu de la Festa Major de la Geltrú, l’exposició romandrà tancada, ja que els Diables lluiran els vestits en els actes de les festes.