LA FLOR DELS TIGRES DE MÍRIAM ARTIGAS

SALA OBERTA
Del 21 de juny al 24 de juliol de 2016
Inauguració dimarts 21 de juny a les 19h.

La mostra és una retrospectiva de poesia visual de l’artista vilanovina Míriam Artigas en la que  les imatges i les paraules s’interrelacionen i conflueixen amb les escultures de fang cuit i les pintures.

Aquest treball acull prop d’una vintena d’obres, peces d’una gran fragilitat, de formes molt variades i treballades amb diferents materials com ara cotons, papers, plàstics i filferros, mantes i robes velles protegeixen unes formes que  són fetes moltes d’elles amb fang. Són també peces molt austeres de color, en les que preval sobretot el color blanc del paper i del poliestirè. També hi és present el color de la terra amb les peces de fang així com el negre de les paraules impreses. Tot plegat fa que l´obra tingui un aspecte minimalista en la que hi predomina el seu silenci.

L’any 1994 Míriam Artigas va fundar a Vilanova i la Geltrú el Taller dels Sentits, un centre d’Expressió d´Expressió i Creació Plàstica, i que és el lloc i el camí de tota aquesta inquietud de l’artista. des d’aleshores el taller no ha parat de créixer, entre altres coses fent cursos a professorat de primària i creant unes sessions monogràfiques molt exitoses a les escoles anomenades “Aprendre a mirar un quadre”.

Activitats complementàries
Diumenge 3 de juliol a les 12h. Visita comentada a càrrec de Míriam Artigas. Intervenció musical de Jordi Artigas a la guitarra i Anna Artigas al violoncel. Activitat gratuïta.