PRESÈNCIA. FOTOGRAFIES DE MIGUEL CASTELLANO

Sala de les Columnes
Del 28 de setembre al 22 d’octubre de 2017
Inauguració dijous 28 de setembre a les 19h

 

Observar, reconèixer i expressar la nostra presència. Ni més ni menys. Cada fotografia és una història amb final obert, com si es tractés de pel·lícules d’un sol fotograma que transcorren en paisatges deliberadament lírics a partir d’escenes urbanes. Paisatges amb figures que ens fan prendre consciència de què estem i som.

La fotografia com a eina per apropar-se a la quotidianitat des d’una perspectiva oberta i expectant, sense judicis ni presumpcions, prestant atenció al que succeeix al nostre voltant. El toc humà, que de vegades resulta fins i tot inesperat, aporta la dosi justa de realitat a aquest joc creatiu que s’amera de la subtilesa del blanc i negre.

Presència és un projecte de Miguel Castellano format per una selecció d’imatges que s’emmarquen dins del gènere de fotografia urbana.

Miguel Castellano (Valladolid, 1969).Format als seus inicis a la societat fotogràfica de Saragossa, ha desenvolupat la seva carrera de forma autodidacta. Va a formar part dels col·lectius fotogràfics Aldebaran (Saragossa) i PLEC (Lleida). Ha exposat els seus diferents projectes a nivell individual i col·lectiu en diverses sales, entre les quals destaquen el Centro Matadero (Madrid), la Sala Bantierra (Saragossa), el Centr d’Arts (Juneda), la Sala Marsá (Tàrrega) i l’espai ENE (Lleida). Ha estat seleccionat a les últimes edicions del festival FineArt (Igualada 2016 i 2017) i Mirades (Torroella 2017). El seu treball ha estat reconegut en diversos certàmens, com el Talent Fotogràfic (2015 Lleida),  el concurs Génesis S. Salgado Caixaforum (Lleida 2016), el III concurs nacional de fotografia Ciutat d’Orihuela (2016 ) o el IV concurs Tolosa Herria (Tolosa 2017), entra altres.

miguelcastellano.wixsite.com/photoBoira Fotografia de Miguel Castellano