75 ANYS D’HISTÒRIA I DANSES

Sala Oberta

Del 29 d’abril al 8 de maig de 2016
Inauguració divendres 29 d’abril a les 19h.

75 anys d’història i danses és una retrospectiva a la trajectòria d’una entitat que té com a motor principal la recuperació de balls tradicionals del nostre folklore.

Portada del Llibre "75 anys d'història i danses"El Grup de Dansa de Vilanova és hereu del grup de “Coros y Danzas de España” de la Secció Femenina, el qual va ser fundat l’any 1941. Van ser molts els joves que s’apropaven a Coros y Danzas perquè aquest va ser durant molts anys l’únic canal existent per a desenvolupar les seves inquietuds relacionades amb les danses populars.
En acabar la dictadura franquista la Sección Femenina i els grups de Coros y Danzas es dissolien. Així doncs naixia el Grup de Dansa de Vilanova i la Geltrú, format per aquella gent que ballava a Coros y Danzas i no estava disposada a renunciar a la pràctica, preservació i recuperació dels balls populars.

75 anys d’història i danses també és un recorregut pel vestuari del grup. Partint d’uns vestits bàsics en els seus inicis, com ara senzilles bruses amb faldilles llises, el vestuari és un bé que el Grup ha mantingut, arranjat i ampliat al llarg de tota la seva historia gràcies a noves adquisicions i donacions.