MANEL ARMENGOL. TRANSICIONS. ELS SETANTA A ESPANYA, ELS ESTATS UNITS I LA XINA

Sala de les Voltes
Del 22 de març al 26 de maig de 2013

Inauguració divendres 22 de març a les 19h

L’exposició recull 75 imatges que el fotògraf català Manel Armengol va realitzar als anys 70 a Espanya, els Estats Units i a la Xina, en una època plena d’incerteses i de canvis fonamentals en la història d’aquests països, que Armengol va saber captar a partir d’una mirada personal i profunda.

Les tres sèries trascendeixen la seva època per convertir-se avui en veritables assajos fotogràfics, un relat únic més enllà de la distància geogràfica que les separa.

Totes les fotografies de la mostra pertanyen a la col·lecció de la Fundació Foto Colectania, una fundació amb seu a Barcelona que es va inaugurar en 2002 amb l’objectiu de difondre la fotografia i el col·leccionisme a través d’exposicions, activitats i l’edició de catàlegs. Fundació Foto Colectania compta amb una col·lecció de fotografia que reuneix més de 3.000 obres d’autors espanyols i portuguesos des de 1950 fins a l’actualitat.

L’exposició s’emmarca dins el programa d’exposicions itinerants que el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ofereix als municipis amb l’objectiu de difondre les arts contemporànies en el conjunt del territori català i fer-les més properes a tota la ciutadania.

Comissària Irene de Mendoza
Producció Foto Colectania i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Activitats complementàries

Visites comentades a la mostra
Diumenges 24 de març,  28 d’abril i 26 de maig  a les 12h

Taula rodona: “La fotografia, un arma carregada de futur. Seguint les passes de la premsa gràfica, de la Transició Democràtica a la Crisi actual”
Amb la participació de Manel Risques, professor d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, Marcel·lí Saenz, fotògraf de premsa. Modera: Laura Terré, historiadora de la fotografia.
Dijous 9 de maig a les 19h

Visites comentades per a grups, amb reserva prèvia.

Visites escolars per a tots els cicles educatius amb reserva prèvia.