Alfons Figueras, mestre del còmic

Del 24 de març al 30 d’abril de 2023
Prorrogada fins al 14 de maig.
Sala Oberta

Alfons Figueras va ser un dibuixant i guionista nascut el 15 d’octubre de 1922 a Vilanova i la Geltrú, on conegué a Salvador Mestres, l’autor que l’introduirà en el món del còmic.
Les circumstàncies de la postguerra van dur a Figueras a convertir-se en dibuixant professional l’any 1940, treballant per Bruguera i altres publicacions nacionals. El 1956 es va traslladar a Veneçuela on va treballar en un estudi d’animació durant dotze anys.
En el seu retorn a Espanya va continuar treballant en l’animació, però més endavant tornarà al còmic creant alguns dels seus personatges més coneguts com Aspirino y Colodión o Topolino.
La intenció d’aquesta exposició no és només la de descobrir al públic un dibuixant vilanoví sinó, amb l’excusa del centenari del seu naixement, donar a l’obra d’aquest mestre del còmic el reconeixement que no va tenir en vida.

Comissaris: Chema Peral i Miguel Porlan
Col·labora: Biblioteca Armand Cardona Torrandell

Activitats vinculades:
Visita comentada a l’exposició a càrrec dels comissaris. Dissabte 29 d’abril a les 11h.  
Un cop finalitzada la visita es durà a terme el Taller Shock. Taller de creació d’un gag d’humor-terror, a càrrec dels comissaris de l’exposició. Dissabte 29 d’abril a les 11.30h.  Taller adreçat a tots els públics. 
Places limitades. Cal reserva prèvia al mail lasala@vilanova.cat o trucant al telèfon 93 816 90 01 en horari d’obertura.