Rèquiem per a una Setmana del Mar: de Sant Pere a Sant Pere

Del 22 de juny al 23 de juliol
Prorrogada fins al 27 d’agost.
Sala Oberta
Inauguració dijous 22 de juny a les 19h.

Exposició dels cartells i dels programes de la Setmana del Mar des de 1971 fins al 2014.

Un Rèquiem en tant que ritual de comiat i de memòria a les difuntes Setmanes del Mar. I la reafirmació de Sant Pere com a Festa Major de Baix-a-Mar, la primera sortida dels balls i entremesos que inicia el cicle festiu estival a la ciutat.

La mostra té com a objectiu la descripció serena d’un llarg període que es va cloure definitivament amb la dissolució i la mort del Institut  Setmana del Mar, l’entitat genèrica que va congriar-ne d’altres sota un mateix paraigua per iniciar i organitzar la celebració popular durant 43 anys. L’exposició invoca la recuperació de les festes patronals de Baix-a-Mar en honor a Sant Pere, apòstol i pescador, primer cap del cristianisme.

La Semana del Mar va néixer el juliol de 1971 i va morir el juliol de 2014. Durant la seva llarga vida evolucionà i incorporà nous elements de bestiari i entremesos al seguici festiu de Vilanova i la Geltrú. La seqüència temporal es presenta dividida en cinc blocs corresponents a cinc moments històrics que la ciutat i Baix-a-Mar en particular han viscut intensament, en el context del creixement urbanístic i dels moviments socials i veïnals que han conformat l’actual fisonomia de la nostra comunitat.  

La mostra ha estat encarregada per la casa de la feta a Isidre Roset i Juan, Doctor en Història de l’Art i compta amb el suport dels col·leccionistes Sra. Victòria Canyelles Pastó, Sr. Gilabert i  Sr. Capdet a més de la col·laboració altruista d’entitats socials de Vilanova i la Geltrú. 

Llibret de l’exposició

Activitats complementàries

-“Els cartells de la Setmana del Mar: un recorregut per la gràfica i el disseny gràfic, la publicitat i el màrqueting al servei del poble”
Col·loqui i taula rodona amb:
–  Xavier Capdet i Soler, galerista, organitzador del concurs de cartells de la Setmana del Mar, marxant d’art i activista cultural, propietari de la galeria d’art Prisma de Vilanova i la Geltrú.
–  M. Victòria Canyelles i Pastó, artista dibuixant i col·leccionista d’efímera en temàtica local. Guanyadora del concurs els anys 1980 i 1984.
–  M. Rosa Taulés Calaf, ceramista, professora de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú.
Debat moderat per Isidre Roset Juan, curador de l’exposició “Rèquiem per una Setmana del Mar: de Sant pere a Sant Pere”.
Dijous 13 de juliol a les 19 h. 

“12+1 anys de poesia marinera, 1987-1999”
Recital poètic a càrrec de Dolors Juan i Hill, poeta i Gemma Capdet Soler, amant de la poesia i rapsode.
Presentat per Isidre Roset i Juan, curador.
Dijous 20 de juliol a les 19 h. 

Visites comentades a l’exposició a càrrec d’Isidre Roset, comissari de l’exposició
Dimarts 1 d’agost, 8 d’agost i 22 d’agost a les 19 h.

Acte de cloenda de l’exposició. Visita comentada a càrrec d’Isidre Roset, comissari de l’exposició. 
Diumenge 27 d’agost a les 12 h.