LA INTEL·LIGÈNCIA CREADORA COM A PROPOSTA EDUCATIVA

Sala Oberta

Del 12 de juny al 5 de juliol de 2015.
Prorrogada fins al 19 de juliol de 2015.
Inauguració divendres 12 de juny a les 10h.

Mostra dels nens i nenes de l’Escola Arjau d’una nova experiència pedagògica.

Les dones suportant el pes de les religions. Violeta Martinez Marin. 10 anysEn el curs 2008-2009 va iniciar-se a l’escola L’Arjau de Vilanova i dintre del Projecte Autònom de Centre(PAC) el mètode Barcelona de Creativitat, un projecte educatiu pioner dins l’àmbit docent que té com a objectiu fonamental fer descobrir, conscienciar i exercitar la intel·ligència creadora del nostre alumnat. Aquest mètode, encara en fase experimental, és un programa bàsic d’alfabetització creadora que es desenvolupa al llarg de tota la Primària i que respon a la sentència unànime que fa la comunitat científica quan declara la creació com el tipus d’intel·ligència d’ordre més superior i que ja és inherent i pròpia a tot ésser humà.

Així, aquesta mostra vol proposar al món docent la necessitat que l’aprenentatge de la intel·ligència creadora esdevingui assignatura específica i curricular i que s’equipari en igual importància a la resta de matèries escolars. Que aquests nens i nenes de l’escola L’Arjau siguin un mirall del talent creador que totes i tots tenim i que puguin ajudar a obrir els ulls dels adults per tal que la resta d’infants puguin també reflectir-lo .

Tots els dibuixos, idees, frases, diàlegs i títols d’aquesta mostra són de creació única i personal de cada nen i nena que la formen.