IMMERSOS EN LES DADES

Sala de les Voltes

Del 26 de febrer al 30 d’abril de 2016
Inauguració divendres 26 de febrer a les 19h.

«Immersos en les Dades» explora l’emergència de la base de dades com a marc de pensament cultural i polític i els efectes de la dadificació del món, un procés tan determinant el segles XXI com ho va ser l’electrificació al segle XIX.

La producció de dades en quantitats massives és un dels fets fonamentals del nostre temps. Mentre que al llarg dels últims quinze anys el cost d’emmagatzemar informació digital ha disminuït enormement, el nombre de dispositius que capten, produeixen i transmeten dades s’ha multiplicat de manera exponencial.

Amb la voluntat d’oferir recursos als visitants per contextualitzar, aprofundir i dialogar amb les temàtiques i els plantejaments de l’exposició i amb els artistes que hi participen, Immersos en les Dades també ofereix un espai de documentació, un servei educatiu i activitats complementàries vinculades.

Christopher Baker. Instal·lació audiovisual, 1h 09min. Col·lecció Christopher Baker, 2008.

Christopher Baker. Instal·lació audiovisual, 1h 09min. Col·lecció Christopher Baker, 2008.

Comissaris: Olga Subirós i José Luis de Vicente

Participants: Christopher Baker, FabLab BCN, Erik Fisher, Maria Padró, Safecast.org, Olga Subirós, Telegeography, The Public Laboratory, Umbrellium.

Projectes:Col·lecció de postals “Del Secret al Monument”, Mapa de Cables Submarins, Interactiu“Thingful.net”, Instal·lació “Hello World!”, Audiovisual “23andMe”, Mapa  OpenStreetMap, Smart Citizen Kit, Baloon Mapping Kit, Safecast Kit, Diari “Anonimitza’t”,Infografia “Som dades”.

Exposició itinerant organitzada per la Diputació de Barcelona i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Es tracta d’una adaptació de l’exposició Big Bang Data coproduïda pel CCCB i la Fundación Telefónica.

Activitats complementàries:

Visita comentada a l’exposició a càrrec d’Olga Subirós, comissària de l’exposició. Diumenge 28 de febrer, a les 12 h

Conferència Què és el Big Data?, a càrrec de José Luis de Vicente, comissari de l’exposició.Divendres 11 de març a les 19h  .

Nosaltres al Ciberespai. Visita dinamitzada i taller experimental per a famílies amb nens i nens a partir de 6 anys.Diumenge 20 de març a les 12h.

In situ. Visita dinamitzada i taller experimental per adults a partir de 16 anys.Diumenge 3 abril a les 12h. Cal portar un telèfon intel·ligent amb connexió a Internet.

(Re)cerques a Google  a estudi. Visita dinamitzada i taller experimental per a persones de més de 55 anys.
Diumenge 17 abril a les 12h.

Visites dinamitzades i tallers experimentals per a escoles de Primària (4t, 5è i 6è) i Instituts de Secundària i Batxillerat. Cal concretar dia i hora a través del correu electrònic lasala@vilanova.cat

Servei educatiu. Disseny i realització: La Mandarina de Newton

Places limitades. Cal reserva prèvia. Gratuït.