MÉS ENLLÀ DE LA BÈSTIA. PINTURES DE SALVA MASANA

Sala de les Voltes
Del 13 de juliol al 9 de setembre de 2018
Inauguració divendres 13 de juliol a les 19h.

L’exposició de dibuix i pintura, que aplega 66 quadres, recull una mostra del bestiari popular de gran part del país, ja que destaca bèsties de més de vint comarques de tot Catalunya.

 

Quaranta anys de recerca personal sobre la cultura popular i centrada, bàsicament, en el bestiari ha donat joc a aquesta mostra de Salva Masana. L’obra expressa l’evolució del bestiari a Catalunya, però, com diu el títol, va més enllà; és la pròpia evolució de l’artista, en paral·lel a la historia evolutiva del bestiari.

“Més enllà de la bèstia” agrupa la representació de bestiari popular català amb pinzellades, llums i composicions personals, on els càntirs i els globus, que es feien servir a les festes majors, recuperen el protagonisme. Tot reflectit, de manera particular, per la visió de Masana i envoltat pels quatre elements de la Natura: foc, aire, terra i aigua. No es tracta de fer una descripció d’un drac, sinó d’intentar transmetre la seva vivència, la seva expressió, la seva ànima, molt més enllà d’unes figures.

 

Activitats complementàries:

Visita comentada l’exposició a càrrec de Salva Masana. Diumenge 22 de juliol a les 12h.

Visites comentades Diumenges 19 d’agost i 9 de setembre a les 12h.

 Taller d’estiu. Transforma’t en drac!

Del 16 al 27 de juliol en horari de matí.

Gimcana per descobrir els dracs i les bèsties de foc, i un taller en el que els nens i nenes realitzaran la seva gorra de drac.

Adreçat a nens i nens de 6 a 12 anys. Gratuït. Places limitades.