MARQUES I SIGNES DEL PAISATGE. JOSEP MASSANA

Sala de les Voltes
Del 28 de setembre al 28 d’octubre de 2018
Inauguració divendres 28 de setembre a les 19h.

Treballs inspirats en l’estudi i la interpretació geomètrica de les formes de la natura i larquitectura rural del nostre entorn.

Exposició d’escultura, fotografia i vídeo sobre la vivència del territori. Trepitjar, mirar, caminar i pensar. Una mirada a l’entorn rural vitivinícola. La vida al camp com a metàfora del pas del temps en una expressió plàstica, personal i contemporània.

L’exposició està formada per diferents àmbits.

Història d’un cirerer evoca el cicle de la vida i de la mort a través d’un arbre fruiter. És una metàfora de la presència i l’absència i del caràcter efímer de la vida. Hi estan exposats els elements d’un arbre en concret que Josep Massana ha seguit, fent fotografies en els diferents moments de l’any fins el dia que inesperadament se’l troba tallat.

Les barraques mestisses són construccions que amb tota la simplicitat mostren la riquesa d’un temps que ja no existeix. Batecs de la natura són vídeos curts que reprodueixen el moviment a temps real produït per la vida al natural en contacte amb el vent, la pluja, la neu, etc. Menús del terrer són fotografies que conviden a la reflexió sobre la terra i l’aliment que ens proporciona.

Aquest treball, que s’estrena a Vilanova i la Geltrú, és un tram d’una investigació que continua, sobre l’entorn i el patrimoni que lleguem alque vindran.

Activitats complementàries
Visita comentada a càrrec de l’artista. Diumenge 14 d’octubre a les 12h.
Activitat gratuïta.