ART EN TRÀNSIT

SALA DE LES VOLTES

Del 18 de novembre de 2016 al 8 de gener de 2017
Inauguració divendres 18 de novembre a les 19.30h

Exposició itinerant del Programa d’Arts visuals de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona, organitzada en conveni amb l’Ajuntament de Lleida, a partir del fons del Centre d’Art la Panera, i en col·laboració amb els municipis acollidors.

Artistes participants:
Antoni Abad, Juan Pablo Ballester, Susana Casares, Izaskun Chinchilla, Santiago Cirugeda, Javier Codesal, Carles Congost, Democracia, Patricia Esquivias, Alicia Framis, Valeriano López, Javier Peñafiel, Josu Rekalde, Francesc Ruiz, Belén Uriel i Oriol Vilanova.

L’exposició Art en trànsit reuneix una selecció de vint-i-quatre obres de setze artistes procedents de la col·lecció del Centre d’Art la Panera de Lleida, una col·lecció pública iniciada per l’Ajuntament de Lleida el 1997, a partir de la convocatòria de la Biennal d’Art Leandre Cristòfol.

L’exposició neix de la idea que vivim en un món canviant, en trànsit continu on les conviccions d´ahir són les incerteses d´avui i on les veritats irrefutables del passat han perdut solidesa i credibilitat. Art en trànsit presenta sis àmbits temàtics, d’allò més particular a allò més col·lectiu: subjecte, gènere, moviments migratoris, espai públic, història i emergència dels conflictes. Les obres s’exposen acompanyades d’unes fitxes de contextualització amb la voluntat d’insistir en el sentit de pertinença a un temps concret.

L’exposició inclou recursos i eines perquè els visitants puguin aprofundir, contextualitzar i dialogar amb les temàtiques i els continguts de la mostra. S’ofereix un catàleg, un espai de documentació, activitats vinculades i un servei educatiu. El Servei educatiu de l’exposició ha estat dissenyat per professionals de La Panera, i la seva execució a càrrec de l’entitat educativa Experimentem amb l’Art. Aquestes activitats tenen com objectiu estimular la curiositat, l´associació d´idees, l´experimentació, la creativitat i fomentar el treball individual i grupal oferint eines de coneixement, contextualització i anàlisi en l´aproximació a l´art contemporani i fomentar l´aprenentatge.

Les activitats s’adrecen a grups escolars, grups familiars i públic en general.

Inauguració i presentació a càrrec de Glòria Picazo, comissària de l’exposició.
Divendres 18 de novembre a les 19.30h.

Activitats vinculades
Conferència-drama Caducant temps dràstics a càrrec de l’artista participant a la mostra Javier Peñafiel.
Divendres 2 de desembre , a les 19 h.

Visita per a públic familiar (a partir de 6 anys)
Dissabte 17 de desembre a les 11.30 h.
Places limitades. Cal reserva prèvia al telèfon 93 816 90 0 1 o lasala@vilanova.cat

Activitat de Nadal per a infants
Una proposta diferent on conèixer l’exposició Art en trànsit a partir del diàleg i la interacció amb les obres d’art contemporani.
Per a nens i nenes de 6 a 12 anys.
Dimarts 27 de desembre a les 17 h, amb reserva prèvia.
Places limitades. Cal reserva prèvia al telèfon 93 816 90 0 1 o lasala@vilanova.cat