5+5 OBRA CONTEMPORÀNIA SOBRE PAPER. CINC PINTORES DE PEKING/GUANG ZHOU + CINC PINTORES DE BARCELONA

Sala Oberta
Del 25 de maig al 14 de juliol de 2013

Inauguració dissabte 25 de maig a les 19.30h

Un projecte expositiu col·lectiu que neix amb la voluntat de d’establir un diàleg artístic entre orient i occident, entre la força de les dones i la fragilitat del paper. I a la vegada pretén ser també un gest d’aproximació a la cultura i país xinès, cada vegada amb més presència i importància en l’escena econòmica, política i cultural internacional.

Els treballs de les artistes catalanes i xineses es mouen en un registre de gran subtilesa. El traç i el gest són dos elements constants en les seves obres, que utilitzen bàsicament els blancs i negres, amb alguna pinzellada més colorista.

El buit, com a element significatiu de l’estètica oriental, es va repetint en els treballs exposats. El buit es construeix com el paisatge de fons sobre el qual es pot escoltar la veu de l’artista.
El resultat és un art delicat de gran qualitat tècnica i poètica, una reivindicació de la sensibilitat.

L’exposició ha tingut com a curador Àlex Mitrani, historiador de l’art.

Artistes presents a la mostra:
Qiu Hong, Yang Shun, Hou Shan Hu, Chen Zijun, He Guirui, Victoria Rabal, Maribel Mas, Núria Rossell, Rosa Solano i Matilde Vela.

5+5 Obra Contemporània sobre paper es va inaugurar a la Fundació Setba de Barcelona en commemoració del dia de la dona, i posteriorment d’haver itinerat per a diferents galeries i centres d’art de Catalunya, viatjarà a la Xina, on té programades exposicions a Pequín, Shangai i Canton,

Més informació a :
5plus5group.blogspot.com.es

Activitats complementàries
Visites comentades a càrrec de les artistes
Diumenge 9 de juny a les 12h
Divendres 5 de juliol a les 20h