JAUME BRICHFEUS (VILANOVA, 1931-2017). ANTOLÒGICA

Sala de les Voltes
Del 17 de novembre de 2017 al 7 de gener de 2018
Inauguració divendres 17 de novembre a les 19h.

L’exposició de Jaume Brichfeus, programada des de fa bastants mesos, té el caràcter d’homenatge pòstum. L’artista ens ha deixat abans de la inauguració. La selecció que es presenta ho serà de la seva obra completa; ja no se n’hi podrà afegir cap més.

El 1950, Brichfeus presentà la primera exposició individual a Vilanova, que agradà als visitants; fou un estímul per seguir en el camí emprés, amb constància i amb voluntat de perfeccionar-se. Les exposicions, gairebé sempre en sales locals, es repetiren periòdicament, i amb més regularitat d’ençà de 1974.

Plasmà principalment el paisatge de l’entorn de Vilanova, i composicions d’interiors. Esporàdicament copsà el paisatge d’altres indrets. És palesa l’admiració pel de Montserrat. Brichfeus ha pintat sempre amb tenacitat i senzillesa, sense estridències, amb fidelitat a allò que començà a apreciar des de la joventut, sense incórrer en experiències innovadores, amb la voluntat d‘aconseguir una obra ben feta. Ara tindrem ocasió de copsar la coherència de l’obra, la minuciositat que ha esmerçat en elaborar-la i la magnitud del conjunt.