Drap-oh! Identitats en l’aire

Del 29 de setembre al 29 d’octubre
Sala Oberta

Des dels camps de batalla on van sorgir fins a les actuals manifestacions, les banderes (drapeau en francès) han estat i són un objecte amb una càrrega simbòlica i identitària enorme. I alhora una peça plenament versàtil i quotidiana que ens acompanya, en el nostre dia a dia, des dels edificis oficials als basars que en venen, passant per les nostres pròpies cases i els seus balcons.

El públic entrarà en un espai conquerit de forma física pel concepte de bandera per tal de poder-se plantejar el seu poder subjectiu i interpretatiu des de dins. L’ús de la tela – o drap – inundarà l’espai expositiu: tots els racons, siguin alts, baixos o recòndits seran copsats a través d’una bandera infinita que alhora serà suport del discurs i permetrà la participació dels visitants. Aquesta expansió servirà per exemplificar la seva capacitat d’arribar a qualsevol emblema, segment i lluita de la societat: des de les banderes que defensen diferents nacions en una guerra, fins a la bandera de la pau, passant per les banderes protagonistes de les nostres festes més tradicionals.
Alabades per uns, cremades per altres, protegides per lleis i produïdes en massa… les banderes, identitats en l’aire.

El Museu particular ha estat guardonat l’any 2022 amb el premi a la millor experiència i activitat de museus en els IX Premis AMC de Museologia de l’Associació de Museòlegs de Catalunya.

Instal·lació artística.
Artista: Col·lectiu AlenA – Àlex Rebollo i Anna M. Andevert.