MIRADES DEL MÓN. DE SANTOS MORENO I MIGUEL PARREÑO

Sala de les Voltes

Del 17 d’octubre al 2 de novembre de 2014
Inauguració divendres 17 d’octubre a les 19h.

L’exposició Mirades del Món de Santos Moreno i Miguel Parreño mostra una selecció fotogràfica d’imatges preses pels dos fotògrafs que han realitzat a diferents parts del món. L’objectiu és el d’ensenyar aquestes realitats tan allunyades però tan properes a tots nosaltres i fer-nos reflexionar.
La mostra s’emmarca dins del XXVIII Congreso CEF (Confederación Española de Fotografía), organitzat per la Federació Catalana de Fotografia, que se celebra a Vilanova els dies 17, 18 i 19 d’octubre.

L’exposició presenta dos treballs: “Índia. Estimar és comprendre la diferència”, de Miquel Parreño i “Orthodox Easter”, de Santos Moreno. En total, 52 fotografies que ompliran la sala de les voltes d’imatges impactants que ens faran viatjar a l’Índia i a Romania a través de la singular mirada dels dos fotògrafs.

A “Índia. Estimar és comprendre la diferència”, Miquel Parreño ens mostrarà els misteris i les contradiccions d’aquest gran país d’Àsia a través de 24 fotografies que esdevenen una finestra per descobrir la cultura i la gent de l’Índia per trobar un sentiment a través de la mirada, dels gestos, de la pell, els colors o la vestimenta de la seva gent.

Orthodox Easter (Pasqua Ortodoxa), de Santos Moreno, és un assaig fotogràfic sobre els cristians ortodoxos del sud de Romania a través del seguiment de la celebració de la Setmana Santa de 2014. Els protagonistes són religiosos i persones anònimes de l’entorn rural. Els escenaris són els cementiris, els monestirs i les esglésies, sovint espais amb condicions de llum extremes, fet que afegeix dramatisme a l’escena i una dificultat a la tècnica fotogràfica, sobretot en aquest cas en que el fotògraf no fa servir cap mena d’il·luminació artificial addicional.

Comissaris: José Antonio Andrés Ferriz i Raimon Moreno Hidalgo
Organitza: Federació Catalana de Fotografia i Centre d’Art Contemporani LA SALA