L’OBRADOR DE LA FESTA. Allò que els nostres ulls no perceben mai…

Del 26 de juliol al 4 de setembre de 2022
Sala de les Voltes 
Inauguració: dimarts 26 de juliol a les 18h. 

La mostra d’enguany pretén donar rellevància als processos constructius de figures, la confecció de peces de roba, la fabricació d’instruments o els processos de restauració. Una feina poc reconeguda i valorada però que forma part, sens dubte, de la nostra Festa Major i la seva imatgeria festiva. Orfebres, sastres, modistes, indumentaristes, fusters, ferrers, escultors o lutiers, tots ells locals o forans, han donat el seu caràcter a les peces de la nostra cercavila actual. Entre voltes i pilars, veureu allò que amaga cada figura, cada peça de roba, les testes dels gegants, els cavallets, els motlles de guix i alguns dels seus materials constructius. Elements previs a la Festa que encara prenen vida i agafen més caràcter un cop aquesta ja és al carrer i en moviment.

L’exposició ens parla de com s’arriba al carrer, els oficis i la gran tasca artesanal que dona forma a aquest conjunt festiu. I és que l’ànima de la festa no només la fa el qui la balla i els seus assistents, sinó també el qui dona vida a la seva imatge. La identitat l’aporta abans que ningú la personalitat de l’artista que la treballa i l’embelleix.

Un any més és Festa Major, la llum de la Festa i La Sala ens acompanyen i, en aquest cas, també el so del taller: el torn, les eines, els pinzells o l’olor del vernís. Enguany, veurem les costures i el que forja la Festa Major, allò que els nostres ulls no perceben mai, allò que també dona vida i ànima al nostre seguici. Gaudim-ne tots plegats!    

Comissari: Xavier López i Soler