FENT CAMÍ. FOTOGRAFIES DE NÚRIA PORRAS I SERGI BALAGUER

Sala Oberta

Del 29 de novembre de 2013 al 5 de gener de 2014
Inauguració divendres 29 de novembre a les 18h.

L’exposició Fent camí està formada per una quarantena de fotografies realitzades pels fotògrafs vilanovins Núria Porras i Sergi Balaguer. A través de les seves instantànies es pot veure el dia a dia d’un grup de persones amb discapacitat intel·lectual i física, la majoria dels quals participen dels projectes d’inserció laboral, TIMOL i MATÍ, que porta a terme l’Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET), de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
Un treball fotogràfic en el que la Núria i el Sergi exploren les emocions humanes a partir d’una mirada personal i realista.


Núria Porras

Vilanova i la Geltrú, 1987.
Ha realitzat estudis de tècnic superior de disseny gràfic a l’Escola Massana i estudis de fotografia a l’Institut d’Estudis fotogràfics de Catalunya, a més a més de diversos cursos d’Especialització Fotogràfica.
Ha participat en diferents exposicions col·lectives de fotografia realitzades Catalunya entre les que cal destacar InCorpore ’12 organitzada per The Crossing Lab al Centre Cultural La Farinera del Clot (Barcelona, 2012) i la projecció del treball Realitats a la Fundació Fotocolectania (Barcelona, 2011). També ha participat en mostres col·lectives europees com el festival Sony World Photography Awards 2010 celebrat a Cannes (2010) i seleccionada al Clic ’10 amb l’exposició del projecte Tranuitar a la Casa de la Generalitat de Perpinyà dins del Visa Off (2010).

Sergi Balaguer
Vilanova i la Geltrú, 1976.
El seu interès en la fotografia neix la dècada del 2000 arran de la seva passió pels viatges, i per l’atracció vers els espais naturals propers i llunyans. Amant de les arts visuals i de l’aprenentatge, de 2010 a 2013 realitza el Graduat en Fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (Barcelona), i el Màster en Creació i Producció Multimèdia a la Universitat Oberta de Catalunya. Ha col·laborat amb l’Associació Amics de la UNESCO del Garraf (2010 i 2011) i amb el web CatalunyaOnline.cat (2011), en diferents reportatges fotogràfics dedicats a difondre i promoure el patrimoni arquitectònic i cultural.

Organitza: Centre d’Art Contemporani LA SALA i Institut Municipal d’Educació i Treball (IMET)

Activitats complementàries
Taula rodona Teniu la paraula: Realitats i mites envers les persones amb disCAPACITAT.
Dimarts 3 de desembre a les 19h.
Coincidint amb el dia internacional de les persones amb discapacitat s’organitza una taula amb persones amb discapacitat intel·lectual per abordar diferents temes relacionats amb les seves vivències. També hi participarà la regidora d’Educació i Ocupació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens.
Moderen la taula: Ingrid Pujols Sarrias i Raquel Perea Alcántara, tècniques del projecte TIMOL.

Activitat infantil. El Cassó d’en Gerard
Dissabte 14 de desembre a les 10.30h.
Carme Jariod explicarà el conte de la Isabelle Carrier que parla de les diferències als més petits. Amb paraules senzilles i unes il·lustracions tendres i divertides, l’autora recrea el dia a dia d’un nen diferent: les seves dificultats, les seves qualitats i els obstacles que ha d’afrontar.
Edats: nens i nens de 3 a 8 anys.