ESCOLA LLEBETX. 50 ANYS D’UN VENT QUE HA FET HISTÒRIA

Sala Oberta
Del 7 al 24 de març de 2019.
Inauguració dijous 7 de març a les 19h.
Organitza: Escola Llebetx

El setembre de 1968 obria les portes l’Escola Llebetx al carrer Sant Gervasi número 72 (ara 70) de Vilanova i la Geltrú. La seva fundadora, Francesca Cabrisses, havia demanat permís a l’Ajuntament per poder exercir com a mestra amb nens de parvulari. Iniciava aquest projecte després d’anys d’exercir la seva professió atenent alguns infants, sobretot, fills d’amics.

Les classes es feien en una de les habitacions de la casa que la Francesca adaptà com a aula i l’hora d’esbarjo es feia al pati interior de la casa.

Aviat es va fer necessari ampliar l’espai i es llogà la casa de Can Pahissa on s’ubicaven els alumnes des de “guarderia” (2 anys) fins a segon de primària.

L’any 1977 es van comprar els terrenys on es troba ubicada l’escola. L’any 1980, després de constituir-se una cooperativa de pares, mares i mestres, es sol·licitaren 40.000 pessetes a les famílies per finançar les  obres de l’edifici actual. L’escola Llebetx passa a ser escola pública l’1 de juny de 1988.

El pas pel Llebetx no deixa indiferent a ningú. Els nostre alumnat té la sort de conviure des de fa molts anys amb nenes i nens amb necessitats educatives especials greus i permanents i això, ens enriqueix i ajuda a ser millors persones, amb capacitat de posar-se al lloc de l’altre i respectar els diferents ritmes.