ARMAND CARDONA TORRANDELL. L’ETAPA INFORMALISTA (1960-1962)

SALA DE LES COLUMNES

Del 28 d’octubre de 2016 al 8 de gener de 2017
Inauguració divendres 28 d’octubre a les 19h.

 

Entre 1960 i 1962, Armand Cardona Torrandell va orientar la seva pintura a l’informalisme, una de les tendències de l’avantguarda internacional manifestada  després de la Segona Guerra Mundial. Potser es pot dir, amb més precisió, que hi experimentà.

Impronta verda, 1961

Impronta verda, 1961

L’exposició presenta una selecció d’obres d’aquests anys, amb algunes dels períodes immediatament anterior i posterior, on es podrà veure com s’introdueix progressivament en l’Informalisme i com el va deixant per entrar en una nova figuració, mantenint continuïtat en la seva trajectòria.

Les obres que es mostren pertanyen totes a col·leccions de Vilanova, amb una aportació important de la família de l’artista.

Coordinació de l’exposició
Xavier Capdet Soler

Organització
Associació Cultural Armand Cardona Torrandell
Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Producció
Centre d’Art Contemporani LA SALA
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Activitats complementàries
Inauguració i presentació de l’exposició a càrrec de Bernat Puigdollers, crític d’art.
Divendres 28 d’octubre a les 19h.

Visita comentada a l’exposició a càrrec d`Àlex  Cardona, membre de l’associació Cultural Armand Cardona Torrandell i nebot de l’artista. Diumenge 27 de novembre a les 12h.

Del 12 al 17 de desembre a la Biblioteca Armand Cardona. GRAFFITI: Mural d’Armand Cardona. A càrrec del col·lectiu AeroArte, coneguts a la zona per altres murals impactants. El col·lectiu s’implica en aquest nou mural a Vilanova i la Geltrú en la seva lluita per obtenir murs a la ciutat on es puguin fer obres d’art que perdurin. Col·labora Projecte G de la Regidoria de Joventut.

Visites comentades per a grups amb reserva prèvia.

Visites comentades per a grups escolars amb reserva prèvia.