Nova temporada d’exposicions a La Sala

El Centre d’Art Contemporani La Sala inicia aquest mes de març la nova programació d’arts visuals contemporànies a la ciutat. Una programació rica i diversa que va més enllà de les recopilacions d’obres. Es tracta doncs, d’exposicions que transmeten idees i que pretenen que l’espectador qüestioni la seva forma d’entendre l’art.

La regidora de Cultura, Isabel Pla, ha explicat aquest matí que, un cop més, “La Sala pretén apropar al públic un ampli ventall de l’expressió artística que es fa al país, i en especial a la ciutat, aprofitant les característiques que tenen els diferents espais de que consta l’equipament”.

– Sala de les Voltes

La primera de les exposicions que es podrà veure a la Sala de les Voltes, és Inèdita, de l’artista madrilenya Ouka Leele. La fotògrafa, reconeguda amb el Premi Nacional de Fotografia, presenta 64 obres de mitjà i gran format, que mostren el recorregut artístic i sentimental de la seva evolució artística, des de les seves primeres fotografies en blanc i negre fins a les imatges digitals. L’exposició s’inaugura el 25 de març.

Arxiu Diògenes és el nom de la proposta que presenta l’artista Carles Arnal. L’exposició, que s’inaugura el 17 de juny, pretén ser un petit mirall sobre la idiosincràsia personal de l’autor i la construcció del seu arxiu d’objectes, així com una modesta reflexió sobre l’acte de crear, a partir del caos, tal i com ha explicat el mateix Arnal “Busco crear un joc mitjançant l’art de muntar i desmuntar, i a partir d’aquí crear objectes diferents”. Arnal ha explicat que per aquest projecte ha utilitzat matalassos ja que segons ha dit “és un material que no pesa i que és fàcil per treballar”.

– Sala de les Columnes

Somnis de grafit és el nom de l’exposició que s’inaugura el 24 de març a la Sala de les Columnes. L’autora d’aquesta mostra és Lola Roig guanyadora del premi Donart 2011, convocat anualment per l’Associació de dones La Frontisa. Mitjançant l’art de la il·lustració, l’autora dóna forma visual a una idea amb el propòsit de plasmar el món en imatges i convidar a la reflexió. “Presento les il·lustracions de diferents projectes en els que he treballat. Son els originals que he acompanyat d’un llibre de relats de temàtica eròtica, que també he il·lustrat”.

La segona de les mostres que es podrà veure en aquest espai és Nascita del Giorno, de Miquel Ferrino, en la que es presenta un conjunt de figures escultòriques que parlen de la consciència amb forma narrativa, segons explica el seu autor. “En aquesta exposició utilitzo estàtues, formés amb presència quasi humana. Elements que combinen fragments de realitat i l’ús de la paraula. Figures de relleu escultòric”.

La darrera de les exposicions que acollirà la Sala de les Columnes, s’anomena Bioritmes, i és obra d’Anselm Cabús. A partir del 9 de juny l’artista mostrarà un centenar de dibuixos de gent de la ciutat, que conformen un quadre de grans dimensions, a més d’un seguit de tintes de gran format i escultures que han format o formen part de l’obra pública. “Treballo amb ferro i xapa, i m’agrada utilitzar peces de rebuig, objectes perduts o retrobats, que amb una mínima intervenció agafen identitat pròpia”.

– La Sala Oberta

El 25 de març tindrà lloc la inauguració de exposició fotogràfica Docu-me.nts, signada pels autors David Simon, Lúa Ocaña, Isidre García Puntí, Noelia Pérez i Daniel Laurinc. Aquests joves autors son alumnes de l’Institut fotogràfic de Catalunya, escollits perquè la seva obra transcendeix el seu treball escolar i el propi alumne transcendeix com a autor. El que es pretén amb aquesta mostra és generar documents, a partir de la mirada personal de cadascun del autors, i el seu entorn més immediat i personal.

Per últim, la Sala Oberta acollirà el 10 de juny l’exposició Baix a mar, vist per Salvador Pujades. Els quadres d’aquest mariner i pintor, de marcada línia naïf, mostren la platja vilanovina durant la primera meitat del segle XX. La seva obra és un homenatge al món de la mar i la pesca, i a la gent amb la qual va treballar i conviure tota la seva vida. L’exposició s’acompanya de fotografies que permeten conèixer personatges del seu univers més personal.

Com ja és habitual, totes les exposicions que es podran veure a La Sala es complementen amb diverses activitats per tal d’apropar a l’espectador l’obra i la intenció de cadascun dels artistes. Així, hi ha programats, tallers, xerrades i visites guiades.

Enllaç a la notícia