La Sala acull l’exposició ‘Somnis de grafit: la màgia de la imatge i la paraula’

El Centre d’Art Contemporani La Sala ha estat l’escenari, aquesta tarda, de la inauguració de l’exposició Somnis de grafit: la màgia de la imatge i la paraula, guanyadora de la cinquena edició del Premi Donart. La mostra de Lola Roig, que es podrà visitar fins el proper 17 d’abril, està formada per una trentena d’il·lustracions dels diferents projectes que ha realitzat.

Roig és una coneguda il·lustradora barcelonina que des de l’any 2000 participa en exposicions col·lectives i diversos projectes d’il·lustració, entre els quals destaca Humanitzem els hospitals, un projecte comú on més de cinquanta il·lustradors van omplir les parets de l’àrea materno-intantil de l’Hospital de la Vall d’Hebron de divertits personatges il·lustrats, i els llibres Mujeres i Charlie i la Fàbrica de xocolata, dels quals la mostra conté algunes il·lustracions.

L’autora ha explicat que les il·lustracions que conformen l’exposició “estan pensades per ser publicades en llibres o revistes“, i ha remarcat que “s’hi poden trobar des de il·lustracions de relats per a nens a d’altres de to eròtic“. En aquest sentit, la mostra conte treballs que es poden trobar Cuentos de Venus, un projecte realitzat especialment per a aquesta exposició que consta de 10 il·lustracions que l’autora ha creat a partir de relats de temàtica eròtica.

La inauguració ha comptat amb la presència de Míriam Espinàs, regidora del Pla d’Equitat de l’Ajuntament de VNG, que ha felicitat a l’artista per la qualitat dels seu dibuixos i ha remarcat que “és molt important seguir realitzant accions positives per a les dones“, i Mari Pau Munuera, presidenta de l’Associació de Dones La Frontissa, que ha explicat que “l’objectiu d’aquest premi és promocionar el paper de les dones en l’àmbit de les arts plàstiques, on encara hi ha un difícil camí a recórrer“.

Tothom qui ho vulgui podrà visitar l’exposició amb horari de les 18 a les 21 hores, de dimarts a divendres, i de les 11 a les 14 hores, els dissabtes, diumenges i festius. En aquest sentit, el proper diumenge a les 12 hores es durà a terme una visita guiada a la mostra a càrrec de l’artista, que comentarà les seves obres.

Cinquena edició

El projecte Donart va néixer l’any 2006 de la mà de Francesca Calaf, artista plàstica, coordinadora del premi i comissària de l’exposició, que també ha estat present a la inauguració. S’adreça a totes les dones artistes residents a Catalunya i que treballin dins l’àmbit de les arts plàstiques. La seva organització va a càrrec de l’Associació de Dones La Frontissa, de la regidoria de Cultura i l’Espai d’Equitat de VNG, que compten amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones i de Caixa Penedès.

En aquest sentit, el proper 31 de març finalitzarà el termini perquè les artistes que ho vulguin presentin les seves obres al Premi Donart 2012.

Enllaç a la notícia