La Sala acull l’exposició ‘Ouka Leele. Inèdita’

El Centre d’Art Contemporani La Sala acull, fins el proper 29 de maig, l’exposició antològica ‘Ouka Leele. Inèdita‘. La mostra és una producció del Ministeri de Cultura amb motiu del Premi Nacional de Fotografia atorgat l’any 2005 a Bàrbara Allende, àlies Ouka Leele, que recull les seves obres inèdites.

L’artista madrilenya, que va ser protagonista de La Moguda dels anys 80, obté un just reconeixement en aquesta exposició que fa un recorregut sentimental i artístic, ple de vivències i humanitat, a la manera d’una comèdia humana en imatges.

En aquest sentit, ‘Ouka Leele. Inèdita‘ ofereix l’oportunitat de conèixer l’obra fotogràfica menys coneguda d’aquesta artista. Les 64 obres de mitjà i gran format que conformen l’exposició reflecteixen el domini tècnic i la constant creativitat des de les seves primeres fotografies, en blanc i negre, fins a les imatges digitals realitzades amb el telèfon mòbil o retocades amb Photoshop.

La mostra pretén recuperar l’emoció de la trobada entre el públic i l’artista a la manera del Renaixement, quan en acabar una obra la mostrava en públic. Així doncs, aquesta és una oportunitat única per a contemplar l’evolució i assoliments artístics de Allende, així com per a despertar la curiositat en tots els coneixedors de la seva obra.

La inauguració de l’exposició, que es va dur a terme divendres, va comptar amb la presència de Bàrbara Allende (Ouka Leele), que va explicar que la mostra realitza un recorregut per la seva obra i va destacar que s’hi poden veure “retrats molt personals“. Per la seva banda, Rafel Gordon, comissari de l’exposició, va destacar que Allende “és probablement el geni femení més important de la seva generació” i va remarcar que Vilanova i la Geltrú “és una ciutat que respira art i emoció“.

L’acte inaugural va comptar també amb la presència de Joan Ignasi Elena, alcalde de VNG, que va agraïr al Ministeri de Cultura l’oportunitat de tenir l’exposició a la ciutat i va destacar que amb mostres com aquesta “La Sala s’omple de d’art i de vida”, Isabel Pla, regidora de Cultura, i Begoña Torres, representant del Ministeri de Cultura.

Joves autors

Com a contrapartida a aquesta exposició es va inaugurar, també divendres, la mostra ‘Docu-me.nts‘, de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. Aquesta recull l’obra de cinc joves autors, i a la vegada alumnes de l’institut, que se centren en l’ésser humà i el seu entorn.

En aquest sentit, Noelia Pérez acosta el món del poeta Jesús Lizano a través del seu entorn privat i la poètica d’allò quotidià; David Simón situa a les seves protagonistes en 8un entron aliá per tal d’unificar-les com a grup per afrontar la vida; Daniel Laurinc mostra la complexitat de l’entorn social del barri de Sant Roc a partir dels seus habitants; Isidre Puntí qüestiona la lluita entre una Barcelona de disseny i el seu encaix social; i Lía Ocaña mostra l’entorn més subjectiu i íntim, el creat per propi cos vestint la imatge per atrapar la nuesa.

La inauguració va comptar amb la presència de Miquel Galmés, president de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.

Enllaç a la notícia