WOMART, Talent femení en les arts visuals

Womart té l’objectiu de visibilitzar i reconèixer el talent artístic de les dones creadores, fomentar la presència d’aquestes en el camp de l’art urbà i afavorir la seva professionalització, en resposta a la manca de paritat real als circuits de les arts visuals.

La proposta es materialitzarà amb 10 d’intervencions artístiques  n l’espai públic a càrrec de 10 artistes visuals de relleu.

El 14 d’abril de 2018 es podran veure a tots els municipis membres de la Xarxa Transversal les propostes de les 10 artistes comissariades per l’associació Rebobinart , que inclouen instal·lació, arts escèniques, media art, il·lustració i muralisme.

Lula Goce (Baiona, 1976) és l’artista escollida per a fer la seva intervenció artística en l’espai públic de Vilanova i la Geltrú.  L’artista troba en la seva feina una fusió de diferents disciplines encaminades cap a una recerca que aprofundeix en allò més íntim per poder tro bar allò que hi ha d’universal en l’individu. La base crítica, a vegades satírica i còmica, a vegades, més directa i mordaç, és una constant en la seva obra, a través de la qual l’artista allibera el criticisme envers la societat de consum i la construcció de la identitat individual dins d’aquesta societat.

Lula Goce és una de les muralistes més cotitzades i consagrades a nivell nacional i ha participat en nombrosos festivals d’art urbà de renom a Europa, Nord Amèrica i Amèrica Llatina. Ha exposat la seva obra en exposicions individuals i col·lectives de centres culturals com la Casa de las Conchas de Salamanca, Matadero de Madrid, el Centre d’Art Santa Mònica de Barcelona, el CCCB també a Barcelona o el Museu Diego Rivera de Guanajuato, Mèxic.

La seva intervenció la realitzarà a la façana del CAP Jaume I situada davant de la plaça Soler i Carbonell.

La inauguració de l’obra tindrà lloc el dissabte 14 d’abril a les 18.30h. Durant l’acte hi haurà un taller d’art mural obert a totes les edats. Els participants coneixeran el procés per crear una pintura mural i aprendran les tècniques.  No es necessita coneixements previs de pintura o dibuix. A càrrec d’Organització Zero.

Les creadores que conformaran el projecte Womart, i les ciutats on treballaran són:

• Hyuro: Reus, pintura mural

• Paula Bonet: Figueres, pintura mural

• Elbi Elem: Tortosa, pintura mural

• B-Toy: Olot, pintura mural

•OVNI: Manresa, pintura mural

• Monica Rikic: Granollers, instal·lació

• Aïda Gómez: Mataró, instal·lació

• PEDRA: Girona, instal·lació

• Minuskula: Sant Cugat del Vallès, pintura mural

• Lula Goce: Vilanova i la Geltrú, pintura mural

Aquestes creadores ja estan treballant les seves propostes per als seus municipis d’acollida sota el marc conceptual que proposa el projecte. Cada artista generarà el seu propi discurs, amb tota llibertat creativa i interpretativa.

Womart és un projecte impulsat per  Transversal. Xarxa d’Activitats Culturals gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.