PROJECTE RODALIES 3

Nascita del Giorno. Miquel FerrinoPROJECTE RODALIES 3

Nascita del Giorno, Miquel Ferrino

RODALIES 3 és una aposta per la creació, afavorint la continuïtat del treball dels artistes de qualitat, donant espais de difusió i contacte amb el públic per la seva obra.

Aquesta proposta és hereva de les dues altres edicions del Rodalies, que sempre van perseguir l’objectiu de mostrar les dinàmiques del sector de les arts visuals al nostre país, oferint una mostra del treball que es fa a les diferents ciutats (allunyades dels grans centres de producció) i donar també un espai de projecció i desenvolupament per a l’obra dels artistes locals en aquest terreny.

RODALIES 3 es materialitzarà com una exposició simultània a 8 ciutats de Transversal: Olot, Girona, Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Reus, Mataró, La Seu d’Urgell i Granollers.  La selecció d’artistes participants a aquesta mostra es va fer a través d’una convocatòria oberta a la qual van concórrer més de 80 propostes artístiques d’orígens, gèneres i disciplines molt diferents.

Al centre d’Art Contemporani La Sala  es mostrarà el projecte Nascita del Giorno de Miquel Ferrino seleccionat per al RODALIES 3.  Aquest ens ofereix un conjunt d’estatues-presències quasi humanes-, contingudes físicament o imaginària en un pla. En relleu. Objectes com fragmentacions de la realitat. Peces a escala- com a maquetes-, on es crea una “escena”. Dialèctica i tensió amb l’espai real i imaginari de l’espectador. Tensió fonamental i primordial. Percepció de l’escenari com una irrupció i prolongació de l’espai físic i mental d’aquest. Diàlegs que se’n van. Fugen . Dels personatges