LA SALA ES SUMA A LA CAMPANYA DE RECOLLIDA DE JOGUINES DE LA CREU ROJA

Aquestes festes de Nadal els equipaments culturals de la ciutat seran punts de recollida de la campanya solidària de la Creu Roja “La joguina educativa”. La campanya, que es fa amb la col·laboració dels serveis socials municipals, consisteix en recollir joguines noves i de temàtica no bèl·lica per a tots els nens i nenes sense recursos.

La campanya ja s’ha posat en marxa, i s’hi podrà participar fins al 29 de desembre en els horaris habituals dels diferents equipaments culturals de la ciutat: el Museu Víctor Balaguer, el Museu Romàntic Can Papiol, el Centre d’Art Contemporani La Sala, l’Auditori Eduard Toldrà, el Teatre Principal, i les biblioteques municipals Joan Oliva i Armand Cardona.

Tothom qui hi vulgui participar haurà de portar una joguina nova, que no sigui bèl·lica, adreçada a nens i nenes d’entre 0 i 10 anys.
En el cas dels museus Balaguer i Papiol, cada persona que hi deixi alguna joguina rebrà dues invitacions del mateix museu, que se sumen a la celebració de les festes de Nadal.

L’objectiu de Creu Roja Joventut és recollir 2.000 joguines per atendre els 600 infants que en tenen necessitat. La precarietat econòmica i social té com a darreres víctimes els infants i joves. A Catalunya el 27,3% de la població de menys de 16 anys està per sota el llindar de la pobresa. D’acord amb les dades de l’Idescat, a Catalunya hi ha prop de 450.400 persones en situació de privació material severa, i d’aquestes, 105.400 són menors de 16 anys.

La campanya d’aquest 2015, amb el lema “Hi ha moltes joguines. Tria la teva forma d’ajudar” pretén aportar un punt de reflexió envers el consum responsable de la joguina. Creu Roja Joventut entén la joguina com a eina de transmissió de valors, i vol sensibilitzar la població sobre la importància del consum responsable fent èmfasi en la qualitat i no la quantitat de joguines que proporcionem als infants. Per altra banda, pretén reflexionar sobre la importància de triar aquelles joguines amb valor educatiu, no bèl·liques i cooperatives. Triar les joguines que ens puguin servir com a eines per transmetre els valors amb els que volem educar els nostres infants.