ELS MUSEUS DE VILANOVA CELEBREN EL DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS ON LINE

Cartell Dia Internacional dels Museus

El pròxim dilluns 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus, una cita que enguany es trasllada a l’entorn virtual. 

El Dia Internacional dels Museus tindrà aquest 2020 una celebració molt diferent. Els museus romanen tancats des del 13 de març i, a l’espera del seu torn en la reobertura dels equipaments culturals, reinventen el format d’aquesta cita amb tot un seguit de propostes virtuals. Per aquest motiu, els museus vilanovins han escollit el lema Volem estar amb tu! amb l’objectiu de celebrar aquest dia amb la participació de tota la ciutadania.

Fes like i posa la teva petjada és la primera d’aquestes propostes, amb la qual els museus volen omplir virtualment les seves sales en aquest dia. Per a formar-ne part, tan sols cal visitar les xarxes socials dels museus vilanovins i fer un “M’agrada” en les publicacions d’aquesta proposta. L’objectiu és crear una galeria amb els noms i les petjades de tots aquests “visitants virtuals”, que ompliran els espais dels diferents equipaments: la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu del Ferrocarril, l’Espai Far, el Museu Romàntic Can Papiol, el Centre d’Art Contemporani La Sala, la Masia d’en Cabanyes, la Torre Blava i el jaciment de Darró.

Per altra banda, es durà a terme un Museum Quiz especial #museusvng, adreçat a les famílies. El quiz es realitzarà des de la plataforma Kahoot i inclourà preguntes al voltant de les col·leccions i la història de tots els museus vilanovins. L’adreça per accedir al quiz es publicarà en les xarxes socials i webs dels diferents museus a partir de l’11 de maig. El termini per a participar en el joc serà des del dilluns 11 de maig a les 10 h fins al dilluns 18 de maig a les 22 h. 

La celebració de la Nit dels Museus, una de les activitats de major participació en els actes del Dia Internacional dels Museus, es trasllada enguany al 14 de novembre, coincidint amb la proposta de la resta de museus nacionals i europeus.

El Dia Internacional dels Museus es podrà seguir a les xarxes socials amb les etiquetes #DIM2020, #museusvng i #tornaremalsmuseus.