Passi del documental “Josep Guinovart, L’art en llibertat”

El divendres 3 d’octubre a les 19 h a LA SALA es projectarà el documental “Josep Guinovart, l’art en llibertat”.

Josep Guinovart és un dels pintors catalans més importants de la segona meitat del segle XX. El seu art representa el compromís constant per preservar la llibertat de l’artista. La seva obra s’ha exposat i està repartida en col·leccions públiques i privades de tot el món.

El documental “Josep Guinovart, l’art en llibertat” explica la trajectòria artística i la personalitat de Guinovart, i s’estructura al voltant d’una sèrie d’entrevistes fetes al mateix artista i a les persones que van viure a prop d’ell. També és un recorregut pels llocs i els paisatges que van ser essencials en la seva obra: Agramunt, París, la Mediterrània, Miró, Picasso…

Vilanova i la Geltrú té una gran vinculació amb Josep Guinovart. El Museu Víctor Balaguer té en el seu fons d’art contemporani algunes obres de l’artista i a la Torre Blava – Espai Guinovart es mostra un projecte artístic on l’artista fa una reinterpretació molt personal del món mariner.

Coincidint amb la projecció del documental, el dissabte 4 d’octubre i el diumenge 5 d’octubre es podrà visitar la Torre Blava – Espai Guinovart en horari especial d’11 a 14h.

El passi del documental serà la Sala de les Voltes del Centre d’Art Contemporani LA SALA. Hi assistiran Pep Puig (director i guionista del documental) i Xavier Fornos, director del Vinseum, entitat implicada en la producció d’aquest documental.
L’activitat és gratuïta.