INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ XAVIER CUENCA GEOGRAFIA HUMANA DIVENDRES 29 DE JUNY A LES 19:30 h.

Aquest matí s’ha presentat l’exposició Xavier Cuenca. Geografia Humana, que divendres s’inaugura a les set de la tarda a la Sala de les Voltes del Centre d’Art Contemporani La Sala.

L’exposició Xavier Cuenca. Geografia Humana revisa l’obra recent d’un dels escultors contemporanis més importants de Vilanova i la Geltrú. La sala de les Voltes de La Sala acull 6 grans escultures de bronze, 4 de les quals han estat realitzades expressament per a l’ocasió. Les escultures de Xavier Cuenca (Vilanova i la Geltrú, 1958) reflexionen sobre l’encaix de l’home amb la naturalesa. Representa fragments de figura humana amb textures inspirades en la geografia del Garraf. El mateix estil que trobem present en els seus coneguts monuments pel litoral català: Gavà, Barcelona, Argentona, Sant Pere de Ribes o Rubí.

Xavier Cuenca és un dels pocs escultors a Catalunya que realitza íntegrament cadascun dels processos de l’escultura amb bronze: el modelat amb argila, el negatiu amb guix, la cera, la cocció del fang i la fosa del bronze. Tots aquest processos es mostren a l’exposició en un vídeo fet per la productora Films d’art, i té com a protagonista la darrera escultura feta per Cuenca: el bou escorxat.