Fotos en conserva. Mitjans casolans per guardar les teves imatges

Fotos en conserva_ TallerL’Associació Cultural Fotoconnexió en presenta el taller “Fotos en conserva”, un taller que té per objectiu oferir unes primeres pautes per a la identificació i conservació de documents fotogràfics que es guarden en arxius familiars. Es pretén promoure la implicació dels participants en la conservació de les seves fotografies, tot aprenent nocions bàsiques d’alguns dels procediments fotogràfics més comuns, així com d’alguns dels formats i càmeres més significatius.

La metodologia del taller consistirà en la realització de dues sessions de quatre hores cadascuna en les quals es donaran unes pautes bàsiques i teòriques combinades amb la presentació d’exemples pràctics.

El taller està pensat per a aquelles persones que conservin fotografies en el seu àmbit domèstic o que tinguin interès en la fotografia.

Curs impartit per: Núria F. Rius (Doctora en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, és especialista en història de la fotografia del vuit-cents a Barcelona), Pep Parer (Fotògraf professional, format a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), i especialitzat en la gestió i conservació de fons fotogràfics en arxius i museus) i Christina Guldager (Fotògrafa i responsable del Departament digital de l’Institut Amatller d’Art Hispànic de Barcelona)

Horaris i dates: dissabte 22 de novembre de 16 a 20 h i diumenge 23 de novembre de 10 a 14 h
Lloc: Centre d’Art Contemporani La Sala
Preu: 20 € per persona
Places limitades. Cal reserva prèvia trucant al telèfon 93 816 90 01.

Descripció de les sessions:

1a sessió: El meu arxiu de fotografies
Cada família té a casa el seu propi arxiu de fotografies, en aquesta sessió donarem algunes idees de caràcter històric i arxivístic per a que es puguin identificar, classificar i ordenar. A la vegada explicarem les pautes per documentar les fotografies i poder donar així una visió de conjunt a la pròpia col•lecció.

2a sessió: Conservar i digitalitzar les fotografies a casa
A la sessió dedicada a la preservació intentarem aprendre a partir d’un seguit de receptes senzilles quins són els materials més òptims i com hauríem de desar les nostres fotografies per tal de que es conservin durant molts anys i evitar així els danys més comuns del material fotogràfic. Per acabar, facilitarem uns conceptes i unes eines bàsiques per a que l’usuari sigui capaç de digitalitzar i gestionar les seves fotos.